Méhviaszgyertya

A méhviaszt a méhek saját váladékaikból állítják elő és a lépek építésénél használják fel. Nagyon rugalmas anyag, melynek tökéletes vízlepergető hatása van, éppen ezért rendkívül jól alkalmazható a különböző anyagok nedvesség és szennyeződés elleni védelmére. Ennek ellenére mégis az egyik legismertebb felhasználása a gyertyakészítéshez köthető.
Méhviaszgyertya


A méhviaszból készült gyertyák különböznek a paraffinból készült társaiktól. A méhviasz esetében a láng melegebb, színe sárgásabb. A gyertya nem csöpög, valamint alig látható füstöt bocsát ki. Ezek együttesen járulnak hozzá a méhviasz gyertyák kellemesebb hangulatához.

Méhviasz torta


A méhviasz régóta a legismertebb és legnemesebb állati eredetű viasz. A természetben előforduló gyógyhatású szerek közül a méhviaszban található a legtöbb tartósító vegyület, melynek érdekessége, hogy hatása az idő múlásával sem csökken. Eme tulajdonságainak köszönhetően a méhviaszt a kozmetikumok és gyógyszerek előállításánál is használják.

Színes műlép


Büszkék vagyunk arra, hogy az országban elsőként készítettünk színes műlépet és kezdtük el a méhviasz gyertyák gyártását.

A képekre kattintva nagyobb felbontásban tekintheti meg néhány gyertya-variációnkat: